9 Mayıs 2018 Çarşamba

KEMALİST ÖĞRETMEN MİNE BÜLBÜL 'NUTUK' ve anlayabildiklerim

NUTUK
Başkumandan Gazi Mustafa Kemal 1927
 ve anlayabildiklerim,
Başkumandan Gazi Mustafa Kemal 1927TBMM

  Türkiye'yi böyle sakim yollarda inkîraz ve izmihlâl vadisine sevk edenlerin elinden kurtarmak lazımdır. Bunun için keşfolunmuş bir hakikat vardır ona tebaiyet edeceğiz!  O hakikat şudur; Türkiye'nin reisi tefekkürünü büsbütün yeni bir iman ile teçhiz etmek! Bütün millete ceyyit ve maneviyat vermek ..  
 sayfa 457 (3. paragraf)
 Türkiye'yi, yani vatanımızı, yurdumuzu asırlardır doğup büyüdüğümüz doyduğumuz ve uğrunda hiç düşünmeden öldüğümüz toprakları; Böyle yanlış eksik halkın maddi ve maneviyatından uzak yollara sevk  ederek çözülme ve dağılma tesis etmek isteyenlerin elinden kurtarmak lazımdır! Karşı karşıya kaldığımız istismarı parçalayıp fırlatmak zorundayız! Bunun için keşf olunmuş bir hakikat vardır ki, Tanrı bütün evrenin yaratıcı unsurudur. Ve kainat birbirine bağlı mükemmel bir düzende yürür! 
 Her canlının yaşam alanı ve yaşamını sürdürme hakkı vardır ve cansız olan her varlıkta canlıya dönüşmek için sıradadır. İşte bu doğal düzene tabii olacağız bu bizim gerçek inanç ve kararımız olarak maddi bedenlerimizin manevi kudreti olacaktır. Milletimizde bulunan asırlardır onu var eden bu inanç ve kararlılığı, varlığın HAK'tan geldiği, bilincini sağlamlaştıracağız !
Yetkinleştireceğiz!
KEMAL'e ermek için DESTEKLEYECEĞİZ!

Bu güne ders çıkaranların olması umuduyla !

2 yorum:

  1. Açıklama tam ve yerindedir.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Dili sadeleştirirken, parantez içinde bugünkü karşılığını yazarsanız,okuyucu açıklamalardan emin olur.

    YanıtlaSil