8 Kasım 2017 Çarşamba

"ATATÜRK’Ü ANLAMAK" - Fuat YEŞİLKAYA

ATATÜRK’Ü
ANLAMAK
M. K. Atatürk’ün başta tarih, dil ve edebiyat konularında olmak üzere 3123 adet kitabı bulunmaktadır. Ancak, M.K. Atatürk’ün toplam kitap sayısı 4433 cilt ve nüsha sayıları ile birlikte 7338’tür. Bu kitaplar ağırlıklı olarak Türkçe ve Fransızcadır. Ulu Önder kitaplarının büyük bir bölümünü okumuş ve ülkenin yeniden yapılandırılması için gerçekleştirilecek çalışmalar ve uygulamalar için faydalanmış ve mükemmel CUMHURİYETİ kurmuş ekonomi politiğini geliştirmiş uygulamaları ile 15 yıllık yaşamı içinde hasta adamdan,sağlıklısına,borç batağından + sı olan bir ekonomik büyümeye ülkeye ulaştırmıştır.
Günümüze baktığımızda ve milli bayramları şöyle bir izleyince onun sevgisinin ne kadar büyük ve ne kadar özlemle anıldığına şahit oluyoruz.. ''Ayyaş diyenler bile önünde el pençe divan duruyorlar.''
Hal bu iken neden diye sormak gereği duyuluyor. Neden onun Cumhuriyetine dönüşü başaramıyoruz.. Ülkemizin genel durumuna baktığımızda hiç bir dünya liderine sahip olmayan bağlılık göze çarparken yaklaşık 3000 kitap okumuş,özümsemiş,ülke insanına ülke durumuna bakarak, inceleyerek Cumhuriyetin ilkelerini ortaya çıkarmış, ve emanet olarak da GENÇLİĞE emanet etmiştir.ancak gençliğe baktığımızda her birinin kafasında değişik bir Atatürk algısı var.
Kimi Turancı,kimi Türkçü, kimi sosyalist, kimi Kemalist,kimi Sosyal demokrat,kimi Irksal milliyetçilik,kimi Liberal politikaları benimsemiş ve o gözden bakıyor.
Demezler mi insana ,bak kardeşim Cumhuriyet ve ilkelerine, eğitim politikalarına,tarım,sanayi,finans kuruluşlarına,alt yapı, madenlerin kullanılmasına, kısaca üretime, kısaca dünyaya bakışına.. 
Derler elbet..
Bir de şunu söylerler; Türk tarihi ve aynı zamanda batı kaynaklı tüm sistemleri incelemiş ve hepsinden bilgi sahibi olmuş,savaşa girerken meçhul olan hayallerini gerçeğe dönüştürmüş bu yüce insan bir yerde HALK CUMHURİYETİNDE karar vermiş ve başarıya ulaştırmıştır.
İşte tam buradan bakmak gerekir Atatürk'e, ideolojisiz,dogmalardan uzak. Bunu becerebilen toplumlar aydınlığa çıkan toplumlardır. Bizimde aydınlığa çıkmamızın yegane bakışı Kemalizm olmalıdır..
Kemalizm CUMHURİYETİN ilkeleri ve uygulamalarının direk olarak halkın yönetime katılması şeklidir ve sınıfa zümreye dayanmaz. Yoksa birilerinin dediği gibi Dinsizlik, Sosyalizm,Turancılık, Irka dayalı milliyetçilik Liberalizm,Sosyal demokrasi HİÇ DEĞİL.
Öyle olsaydı Yurtta barış Cihanda Barış der miydi..Benim karakterim bağımsızlıktır der miydi..Yurtta barış Cihanda barış ve tam bağımsızlık anlayışlı bir ideoloji yukarıda saydıklarımızın hiç birine uymaz da ondan.
Ama düşünsel saplantıların üstüne yerleştirildi mi Atatürk her kılıfa girer,her ideoloji içinde yerini bulur.. Bu hastalıktır..Bu hastalığı yayan Emperyalizm ve iyisi kötüsü ile onun yerli işbirlikçileri PARTİLERDİR.
Düşün.
Fuat YEŞİLKAYA

1 yorum: